Cabinetul individual de psihologie vă oferă următoarele servicii de specialitate
Psihodiagnostic și evaluare clinică
Evaluarea și testarea psihologică nu implică obligația continuării demersului prin intervenții psihologice de tipul consilierii psihologice sau psihoterapiei. Testarea psihologică poate fi facută atunci când există probleme psihologice sau când se dorește autocunoașterea, de exemplu, o cunoaștere mai bună a propriei personalități, a coeficientului de inteligență, a stabilității emoționale și dezvoltarea personală.
Consiliere psihologică
Se referă la autocunoaștere și dezvoltare personală, promovarea sănătății și prevenirea îmbolnăvirilor. În cadrul acestui tip de intervenție se învață proceduri legate de cum să luăm decizii eficiente, rezolvarea de probleme (negociere și managamentul conflictului), controlul și autocontrolul comportamental și emoțional, managementul stresului de performanță sau la locul de muncă. Psihologul este un „antrenor” personal al clientului, oferindu-i suport și consiliere, ajutându-l să-și antreneze voința și să-și mobilizeze propriile forțe pentru a putea face față provocărilor vieții.
Terapie de grup
Persoanele care au probleme emoționale sau de comportament alcătuiesc un grup psihoterapeutic și lucrează împreună pe anumite tematici. Exemplu: dependența de substanțe (alcool, tutun, droguri), tulburări alimentare (bulimie, anorexie, alimentație compulsivă), alte dependențe (medicamente, dependența de alte persoane și altele).
Terapie de cuplu/familie
Se adresează cuplurilor și familiilor care trec prin dificultăți psihologice legate de relația lor, de copii sau prezintă alte probleme.
Terapie individuală
Persoanele cu probleme emoționale sau comportamentale, participă la sesiuni de psihoterapie care se desfășoară individual împreună cu terapeutul.
Consiliere și intervenție specifică copiilor și adolescenților
Sesiunile de consiliere ajută copiii și adolescenții să învețe procedee de adaptare în mediul școlar, managementul problemelor interpersonale și de comunicare, depășirea anxietății de performanță, intelectuală și de relație, învățarea autocontrolului emoțional, dezvoltare și optimizare personală.
Servicii de excelență
Suport haptonomic pre și postnatal
Acest sprijin promovează construirea unei relații emoționale active între mamă, tată și copil; previne abandonul, depresia post-partum, traume specifice copilăriei. Copiii asistați haptonomic sunt confirmați afectiv, dezvoltând un comportament deschis, sociabil și comunicativ putând face față mai ușor provocărilor vieții. Acest suport cuprinde o prețioasă pregătire și informare completă asupra sarcinii și nașterii, constituind de asemenea un ajutor și în cazul unei sarcini dificile sau care necesită tratament medical.
Consiliere parentală (Parenting)
Evaluarea inițială se concentrează pe identificarea stilului educativ parental, concentrându-se ulterior pe influența pe care o exercită procesul educativ promovat de părinți asupra copiilor lor.
Haptosinesie
Se adresează persoanelor cu nevoi speciale, bolnavi, bătrâni și aparținătorilor acestora. Ajută la optimizarea și umanizarea relației dintre cel care îngrijește și persoana afectată de problemă, astfel încât cea din urmă să își poata mobiliza mai bine resursele proprii în lupta sa cu boala.
Psihoterapie haptonomică
Este o formă de terapie cu scopul de a ajuta persoana să stabilească, restabilească sau să-și dezvolte starea de sănătate fizică, psihică și socială. Se adresează cu precădere persoanelor care suferă de depresie existențială, care și-au pofta de viață și care, cu ajutorul terapiei haptonomice își pot redobândi vitalitatea și energia.